Turism experimental

La Strasbourg, un fost anticar si o jurnalista din Australia au fondat o companie de "turism experimental" care propune modalitati inedite de a alege destinatii de vacanta, de exemplu in functie de alfabet sau de o sageata trasa intr-o harta.

"Ghidul voiajului experimental" propune vacante dupa criterii inedite, pornind de la "aeroturism" la "zigoturism". Ghidul a fost publicat in limba engleza in 2005 de "Lonely Planet", iar acum a aparut si versiunea sa franceza. Cartea are nu mai putin de 50 de neologisme pornind de la cuvantul "turism" si identifica 1001 posibilitati de evadare mai mult sau mai putin insolite, mai mult sau mai putin ieftine, catre destinatii mai mult sau mai putin indepartate.

Sa vedem numaidecat care sunt modalitatile de turism propuse de cei doi si care este denumirea lor:

"Ticho-turismul" este modalitatea de turism ce consta in vizitarea unor ziduri celebre, cum ar fi Marele Zid chinezesc sau Zidul Plangerii.

La indemana tuturor este "alfaturismul", adica vizitarea unui oras de la A la Z.

Cei nehotarati pot miza pe "beloturism", ale carui destinatii depind de o sageata trasa intr-o harta.
"Diploturismul" este cel care il duce pe calator pe urmele diplomatiei, la Versailles, Geneva, Amsterdam sau chiar Lisabona.

Exotic, turismul "kif kif" ne invita la un voiaj catre localitati a caror denumire este formata prin repetitia unui cuvant. De exemplu: Baden-Baden, Bora-Bora.

In pas cu timpurile de azi, "turismul povero" propune mersul pe jos si campingul in natura in functie de activitati culturale gratuite.
0 Responses