Destinatii agroturistice in Romania

Daca sunteti insetati dupa relaxare, liniste intr-un peisaj rupt de agitatia de la oras, inseamna ca agroturismul este ceea ce va trebuie pentru a evada din cotidian si a va reaminti de vremurile copilariei, de viata satului si de splendoarea naturii din regiunile rurale.

Care sunt destinatiile agroturistice de mare interes din tara noastra? Iata cateva recomandari:

Nordul Muntilor Apuseni, in inima Ardealului, unde va intampina ospitalitatea, voiosia si mancarurile pur ardelenesti. Iata ce poti vizita in aceasta zona: Cheile Turzii, Turda bai, Muntii Vladeasa, Muntii Trascaului, Pestera Ursilor, Lacul Fantanele, Baile Baita, Baile Someseni si multe altele. O noapte intr-o pensiune agroturistica din Belis, de exemplu in pensiunea Casa Albastra, va costa in jur de 20 euro/ persoana.

Tara Motilor, Apuseni, in nordul judetului Alba, la poalele Muntilor Apuseni, intr-o zona de deal si de podis, unde se ascund printre cele mai pitoresti peisaje de la noi din tara. Verdele montan si submontan nemarginit, rauri cristaline si paduri, valea Ariesului renumita pentru traditiile si folclorul in ca bine pastrat si multe alte regiuni ce intrec orice asteptare. Modalitati de cazare in zona: preponderent pensiuni. O camera intr-o pensiune turistica din Arieseni, de exemplu la Pensiunea Valea Izvorului, este in jr de 15 euro/ persoana. In jur de 2 euro/ persoana platiti pe mic dejun si cina fiecare si in jur 5 euro pe masa de pranz. In Albac de exemplu, la Vila Cristina, platiti in jur de 6 euro/ persoana cazare. Preturile difera in functie de zona, servicii, etc, totul e sa cautati bine!

Zona Bucovinei, in nordul tarii, in judetul Suceava, intr-o zona preponderent submontana, montana si de podis, cu asezari rurale de traditie pe vaile raurile, la poalele muntilor si podisului. Peisaje de basm intr-un cadru natural mirific. In Vama, o pensiune agroturistica, Casa Calin, ofera cazare la preturi incepand cu 19 euro/ persoana/ noapte. In Vatra Dornei, la o pensiune de 2 stele, Sarco, platiti in jur de 10 euro/ camera. In Voronet, spre exemplu, la Pensiune Rodica, preturile incep de la 12 euro/ persoana/ noapte.

Cazanele Dunarii, zona cursului fluviului Dunarea, in sudul judetului Mehedinti, la 35 km vest de Drobeta Turnu Severin. O zon cu un potential turistic extraordinr, 40 km de suprafata turistica plus obiectivele turistice inconjuratoare. La Dubova, la pensiunea Pui de Urs, o camera cu doua locuri costa in jur de 10 euro. La Eselnita in schimb, la pensiunea Steaua Dunarii, cazarea va costa de la 19 euro de persoana / noapte.

Zona Cerna Herculane, localizata in judetul Prahova, zona este renumita prin statiunile sale vizitate pe tot timpul anului de mii de turisti: Valenii de Munte, Maneciu, Izvoarele, Valea Popii, Cheia, Sacele. O zona bogata in izvoare de ape termale clorurosodice, bicarbonate, calcice sau usor sulfuroase sau bromurate, benefice pentru tratamentul diverselor afectiuni reumatismale, ginecologice, respiratorii, locomotorii. Aici, cazarea la Pensiunea Casa Speranta din Baile Herculane, va costa in jur de 15 euro/ camera/ noapte.

Muntii Fagaras, zona localizata intre Valea Oltului si Valea Dambovitei, o zona muntoasa, perfecta pentru relaxare atat in sezonul de vara cat si in sezonul rece cand statiunile de aici sunt impanzite de turisti. In Balea Transfagarasan, la Cabana Balea, preturile pentru cazare incep de la 13 euro/ persoana/ noapte. In Sambata de Sus, in complexul Nicodor, platiti in jur de 18-20 euro/ zi pentru o camera in vila mare.

Zona Maramures, o zona deosebit de frumoasa si spectaculoasa. Asezata in judetul maramuresului, in nordul Romaniei, zona este tinutul legendar al traditiei si folclorului, cu datini strabune foarte bine conservate. O cazare la Pensiunea Floricica, in Botiza, costa in jur de 14 euro/ zi / persoana all inclusive. In Vadu Izei, la pensiunea agroturistica Casa Muntean costa in jur de 10 euro/ persoana/ noapte.


Marginimea Sibiului, in zona centrala a Trasilvaniei, regasim o zona deosebit de interesanta, atat prin parcurile si rezervatiile naturale, cat si prin manastirile, muzeele, centrele turistice medievale, aflate pe gustul tuturor. La Paltinis, in vila turistica Marin platiti pentru o zi in jur de 100-150 de euro. In Cisnadioara, la ferma agroturistica Salistean veti plati in jur de 16 euro/ persoana/ noapte. La Rasinari, la Pensiunea agroturistica Cioran, preturile incep de la 15 euro/ persoana/ noapte.

Valea Prahovei, in judetul Prahova, este o zona ce cuprinde o suprafata turistica de 60 de km. Este cea mai frecventata si mai dezvoltata zona turistica montana din Romania. In ceea ce priveste preturile la unitatile de cazare din zona, putem mentiona: in Breaza, la Pensiunea Breaza cazarea costa in jur de 140 ron/ zi/ persoana cu mic dejun inclus. La Sinaia, in hotelul Paltinis, veti plati pentru o camera single 26 euro/ persoana/ noapte; in Predeal, la Pensiunea Ancora, preturile incep de la 24 euro/ noapte/ persoana; la Azuga, in Pensiunea Flora, veti plati in jur de 70 ron/ noapte/ persoana. In Busteni, la Casa de odihna Ana veti plati in jur de 9-10 euro pentru 2 paturi.

Oricand aveti nevoie de o gura de aer proaspat, regiunile agroturistice va asteapta pentru odihna si relaxare infinita. Alte zone de interes agroturistic sunt si zona Sighisoarei, Subcarpatii Olteniei, Vrancea si multe alte regiuni ale tarii deosebit de impresionante.



0 Responses