Destinatii Exotice: Honolulu

Honolulu este un oras din Statele Unite ale Americii. Cu 377.000 locuitori, Honolulu, capitala statului insular Hawaii, este o importanta statiune balneara si de agrement. Honolulu este situat in Golful Mamala de pe Oahu, a treia insula ca marime din arhipelag. "Honolulu" inseamna "locul protejat" si asta datorita asezarii sale geografice.

Capitala grupului de insule, Hawaii, este alcatuita din trei parţi, dintre care face parte si Waikiki, aflat la 3 mile de oras si considerat Mecca turiştilor. Aceasta Copacabana a insulelor Hawaii, situata în partea estica a orasului, aduna anual mii de amatorii de surfing, de scufundari şi de bai de mare. Waikiki este renumit nu doar pentru hotelurile impozante ci mai ales pentru varful de munte unde se gaseste vulcanul stins Diamond Head, pe cale de disparitie.

Ca turist iti poti petrece zilele de vacanta pe plajele din Waikiki, noptile in restaurante, hoteluri sau pot merge la shopping in Ala Moana mall.

In partea exact opusa, in Baza Aeriana Hickam isi desfasoara activitatea aviatia americana, iar marina se afla in Pearl Harbor, desi in realitate tot vestul orasului Honolulu este folosit de infrastructura militara. In imediata apropiere a bazei aeriene se afla aeroportul civil, care serveste anual aproximativ 22.000.000 de pasageri.

Centrul oraşului se intinde intre obiectivele militare si plaja. Aici, la baza unui vulcanului stins Punchbowl, inconjurat de cladiri administrative se afla un cimitir militar. Alte obiective turistice ale zonei sunt: Muzeul Bishop si Academia de Arte. Daca vreti sa admirati superbele peisaje din Honolulu atunci faceti o plimbare prin vaile Maikiki si Manoua sau o excursie prin padurea tropicala si cu siguranta va veti aminti mereu de frumusetile acestui colt de lume.
0 Responses