Destinatii Turism Religios: Meteora,Grecia

Kalambaka este un oras pitoresc care are multe locuri frumoase de aratat turistilor ce se hotaresc sa isi petreaca un sejur sau o vacanta in aceasta zona. Punctul ei principal este Meteora, fiind construita chiar la poalele acesteia. Mii de turisti reusesc sa admire in fiecare an acest fenomen geologic deosebit, care a fost declarat de catre Unesco regiune monument, protejata. De pe varfurile abrupte ale stancilor parca rasar Sfintele Manastiri, care alcatuiesc adevarate visterii ale culturii si crestinismului.
          Si restul regiunii insa nu este lipsit de pitoresc si de monumente. Sfanta Manastire Adormirea Maicii Domnului, care este cladita peste anticul Templu al lui Apollo, fiind unica in intreaga lume ortodoxa datorita amvonului de marmura din centru, Sfanta Manastire din satul Vitouma, dedicata Maicii Domnului, care a fost cladita in anul 1600 in stil regal cu trei turnuri, cu catapeteasma sculptata in mod elaborat si cu icoanele pictate pe pereti, care acopera intreaga Manastire, precum si partea veche o orasului Kalambaka (Sopotos), cartierul monument Kastrakio, Scoala de Sculptura unica in toata Grecia, toate acestea sunt doar cateva din locurile pe care turistii le pot descoperii intr-o excursie in zona muntelui Meteora.
          Kalambaka constituie o destinatie turistica pe tot parcursul anului si este organizata in mod corespunzator, cu dotari care satisfac orice turist.

Manastirile Meteora:
  • Sfanta Manastire a Sfantului Nicolae Bantova
  • Sfanta Manastire a Sfantului Stefan
  • Sfanta Manastire Adormirea Maicii Domnului
  • Sfanta Manastire a Sfintei Treimi
  • Sfanta Manastire a Sfantului Nicolae Anapafsa
  • Sfanta Manastire Rousanou
  • Sfanta Manastire Varlaam
  • Sfanta Manastire a Marelui Meteoros
  • Sfanta Manastire Ypapandis
           Municipalitatea, avand intentia de a pastra, de a mentine si de a creste promovarea acestei remarcabile mosteniri, a creat programul cultural "Meteora Artei" care se desfasoara pe parcursul intregii perioade de vara (de la 1 Iunie pana la 31 August) Acest program este caracterizat prin calilatea si prin varietatea sa, incercand sa acopere asteptarile tuturor si toate domeniile artei: muzica greaca si straina, muzica si evenimente populare, dans modern, festival de muzica, spectacole pentru copii etc.
           De asemenea, in perioada Lasatei Secului se desfasoara in oras manifestari culturale bogate, prin initiativa municipalitatii. Orasul sarbatoreste intr-o atmosfera care uneste vechiul cu noul. Evenimentele din cadrul carnavalului se desfasoara in toate cartierele, barzii isi revarsa melodiile pe strazi, peste tot exista gustari traditionale iar distractia cu orchestre, dansuri si petreceri nu lipseste de nicaieri pana la rasaritul soarelui diminetii de Luni, in care incepe Postul Pastelui. Toate acestea isi cedeaza locul sarbatorilor traditionale campenesti din Lunea in care incepe Postul Pastelui, care se desfasoara in diferite locuri frumoase ale regiunii. In aceeasi perioada este de asemenea organizata Vanatoarea dupa Comoara Pierduta, un joc care se bazeaza pe actiune, pe voie buna si pe istoria regiunii.
           Turistii sunt invitati sa guste tuica autohtona, mancarurile regiunii, placintele facute in casa si carnatii cu praz, dulceturile dar mai ales, in perioada lunii Septembrie, asa numitele "sugiukia", dulciuri din must care sunt facute de catre gospodinele din cartierul Kastraki.
           Pentru cei pasionati de alpinism, regiunea muntelui Meteora este ideala si ofera emotii deosebite, acoperind pretentiile tuturor, de la incepatori si pana la cei mai experimentati alpinisti. Regiunea pentru alpinism a Meteorei a fost declarata de catre Federatia Greaca de Alpinism ca Regiunea Nationala de Alpinism a Greciei si in fiecare an se organizeaza aici Intalnirea Nationala de Alpinism a Greciei.
           Pentru cei mai putin aventurosi exista si varianta plimbarilor in aer liber. Turistii se pot bucura de plimbarile printre stanci, urmand una din potecile care duc la Meteora, avand astfel parte de trasee ce nu le vor uita niciodata. Frumusetea acestui peisaj este unica si va alcatui una dintre experientele pe care oricine trebuie sa le traiasca in viata sa.
0 Responses