Cele mai ieftine destinatii din lume

1. Peru este cu siguranta una dintre cele mai fascinante destinatii ale celui mai tanar continent. Cu doar 25 de dolari pe zi, va puteti caza si manca decent iar cu 50 de dolari, veti fi tratat ca un seic. Ruinele de la Machu Picchu sunt reprezentative pentru aceasta destinatie, dar puteti "pierde" cateva zile in mod constructiv si relaxant si in Lima (capitala) sau in Cusco (un captivant oras ascuns in inaltimile Anzilor). Peru este vestit in toata lumea pentru preturile mici. Din nefericire, transportul este mai scump decat sederea efectiva acolo.

2. India, o tara minunata si foarte ieftina datorita nivelului de trai farte redus. Un salariu mediu in India nu depaseste 40 de dolari. Prin urmare, daca vreti sa vizitati o tara fascinanta cu doar cateva sute de euro, aceasta este cea mai buna alegere.
Aici nu veti gasi confortul tarilor dedicate turismului si este posibil sa fiti dezamagiti de camera de hotel sau de serviciile si decorurile unui restaurant tipic. Se stie despre India ca nu este o tara foarte bine pregatita din punct de vedere al turismului. Dar veti fi cu siguranta multumiti cand veti constata ca doar 100 euro sunt suficienti pentru a trai 10 zile ca turist intr-o tara in care cu greu te plictisesti. Daca nu va place aglomeratia care caracterizeaza New Delhi-ul, mergeti in Goa. Acolo veti gasi unele dintre cele mai frumoase plaje ale lumii si hoteluri decente unde va veti putea petrece noptile cu doar 4, 5 dolari. Mancarea traditionala este extrem de ieftina, la fel si viata in general. De aceea turistii care vin aici raman cateodata si luni intregi.

3. Egiptul. Cele mai multe state din nordul Africii sunt considerate destinatii ieftine, dar Egiptul cu siguranta exceleaza. Singura problema ar fi ca localnicii si-au dat seama de potentialul financiar al vizitatorilor si au invatat sa umfle preturile la maxim. De aceea, e bine de stiut ca, in general, adevarata valoare a unui produs este egala cu a zecea parte din pretul cerut initial. Asa ca singura regula care trebuie respectata aici este:NEGOCIEREA!
In Egipt, cu un dolar puteti achizitiona patru litri de benzina si doar doi litri de apa.

4. China reprezinta probabil paradisul preturilor mici. Singura grija ar fi cea a biletului de avion care, probabil, va va costa dublu fata de toti banii pe care ar trebui sa ii cheltuiti timp de o luna acolo. Mancarea, mai ales cea traditionala, este extrem de ieftina, iar o noapte petrecuta intr-un hotel sigur si confortabil in Beijing nu va va costa mai mult de 30 de dolari.
Informativ insa, cu 5 ioani (aproximativ 8 ioani = 1 dolar) mancati cat puteti la unul dintre restaurantele de tip bufet din capitala. Daca mergeti la cumparaturi, nu uitati sa negociati fiecare mao (subdiviziunea ioanului) si incercati sa va concentrati atentia asupra produselor electronice: nicaieri in lume nu veti gasi laptop-uri sau echipamente audio mai ieftine decat aici. Vizitarea unui templu nu va va costa mai mult de 5 ioani (cu exceptia Palatului de Iarna), iar daca va place cultura budhista, plictiseala este imposibila: numai in Beijing exista peste 200 de temple de acest fel.

5. Argentina. Din cauza unei crize economice majore, Argentina s-a transformat in doar cativa ani dintr-o destinatie deosebit de scumpa intr-una deosebit de ieftina. Astfel, datorita inflatiei si unui curs valutar instabil, Argentina isi merita renumele de cea mai ieftina destinatie a Americii Latine, unde turistii dau navala atat pentru conditiile foarte bune la preturi foarte mici, cat si pentru a cunoaste un cadru natural unic, o cultura deosebita si o civilizatie indeajuns de dezvoltata incat sa satisfaca gusturile futuriste ale oricarui european incantat de dezvoltarea verticala a Americilor.
Buenos Aires, in special, trezeste interesul oricarui curios. Capitala te incanta cu ritmul latin al tangoului, cu cladirile inalte din sticla, cu agitatia specifica metropolelor, dar si cu posibilitatea de a petrece o noapte intr-un hostel cu doar 9, 10 dolari. Pentru un confort ridicat in centrul orasului, veti putea alege dintr-o suita de hoteluri care va vor oferi gazduire pentru 40 de dolari pe noapte. Buenos Aires este una dintre putinele capitale ale lumii unde va veti putea satura cu o masa copioasa platind doar 7-10 dolari.

0 Responses