Destinatii Exotice: Tokyo

Capitala Japoniei, Tokyo, un oras cu peste 12 de milioane de locuitori este unul din cele mai mari orase din lume si din Asia. Orasul este vestit pentru viteza in cre se petrece totul aici si o caracteristica a lui o reprezinta strazile pline de neoane si vitrine multicolore. In Tokyo este foarte usor sa te descurci, chiar si daca nu cunosti limba romana. Toate statiile de metrou si de tren sunt scrise si in limba engleza, dar nu strica sa stii macar notiunile de baza ca sa te poti descurca mai usor la restaurant sau cumparaturi.

Obiective tristice din zon si din imprejurimi
:
  • Asakusa, zona de shopping cu peste 100 de magazine, ideala pentru amatorii de chilipiruri si suveniruri
  • Gradinile Palatului Imperial
  • Turnul Tokyo
  • Cladirea Guvernului Metropolitan
  • Izvoarele termale de la Hakone
  • Templele si altarele din Kamakura si Yokohama
Ce poti sa faci in Tokio?
- poti vizita gratis cladirea cu doua turnuri din Shinjuku
- poti face o plimbare cu barca pe raul Sumida din Asakusa
- te poti distra la Tokio Disneyland
- iti poti incerca talentul de a canta intr-un local de karaoke
- poti merge la meciurile de sumo daca vreti sa cheltuiti pana la 20 de dolari, insa atentie la aglomeratie
- poti sa te plimbi prin Gradinile Palatului Imperial
- poti merge la un picnic prin parcurile publice
- daca esti pasionat de arta, poti merge la spectacolele Kabuki sau poti vizita muzeele din Tokio dedicate artei nipone
- in perioada ciresilor infloriti (Sakura), poti merge la festivalurile inchinate acestui moment
- poti participa la cursuri de caligrafie
- te poti initia in artele martiale
- poti invata cum se fac ceaiurile specific japoneze
- poti face excursii in afara orasului pe muntele Fuji

In ceea ce priveste preturile, Tokyo s-a situat intotdeaua pe primele locuri in topul celor mai scumpe destinatii turistice, devenind practic un oras inaccesibil pentru multi dinte noi, dar exista bineinteles si alte solutii pentru cei cu un buget redus.
Daca nu dispui de foarte multi bani, exista posibilitati de cazare si la aproximativ 50 de dolari/noapte dar exista si pensiuni pentru tineri la preturi de 30-50 de dolari, insa conditiile sunt mai "primitive".
Daca vrei sa mananci intr-un local nu foarte scump, poti alege restaurantele ramen unde un castron de ramen (paste fainoase japoneze) costa in jur de 5 dolari. Acese mici restaurante sunt deschise 24 de ore pe zi. Pentru a calatori ieftin prin oras, este bine sa iti faci un permis de calatorie pe mijloacele de transport in comun, care costa in jur de 280 de dolari pentru 7 zile, putand circula pe orice ruta.
Daca vrei sa mergi in Japonia si banii nu te prea inghesuie este bine sa eviti perioadele: decembrie-ianuarie cand totul este inchis, aprilie-mai cand este perioada de sarbatoare si preturile cresc.

Pentru cei care isi permit, pot merge in Japonia pe 2 ianuarie cand se deschid portile Palatului Imperial - vei avea ocazia sa vezi cum familia imperiala vine sa-i salute pe vizitatori de 7 ori pe zi.

Tokyo este un adevarat labirint atat la suprafata, cat si in subteran unde se gaseste un alt oras, unde nu exista noapte, doar zi,intretinuta de luminile din lampile fluorescente. Aici poti petrece o zi intreaga, fara poluarea de afar, intrucat exsta aer conditionat. In subteran exista 15 asemenea cikagaiuri si 43 de alei subterane legate de ele.

Daca vrei sa cunosti ce inseamna cu adevarat civilizatia si arta nipona, recomand orasul Tokyo, capitala Soarelui Rasare, un megalopolis de o curatenie impecabila cu caldiri zgarie nori unde vei avea ocazia sa cunosti un alt fel de oameni: japonezi muncitori, inteligenti si foarte constinciosi.
0 Responses