Destinatii Exotice: Cascada Niagara

Cascada Niagara, este unul dintre cele mai deosebite si mai impresionante miracole naturale ale continentului nord-american si una din cele mai spcetaculoase zone de atractie turistica ce aduna milioane de vizitatori anual.

Situata intre statele New York si Ontario, Cascada s-a format in urma cu 12.000 de ani si se afla pe fluviul Niagara care curge intre Statele Unite si Canada, de la Lacul Erie pana la Lacul Ontario.
Debitul cascadei Niagara este de aproximativ 5,5 milioane de litri pe secunda. Cascada este atat de mare si de larga ca a fost impartita in trei cascade sau caderi de ape: Horseshoe Falls (cascada din zona Canadei), American Falls (langa graita cu SUA) si una mai mica, numita Bridal Veil Falls. Apa cade de la 52 de metri inaltime in partea dinspre Canada si de la 21 de metri in partea dinspre SUA. Ca largime, Canadian Falls are in jur de 790 de metri, iar American Falls 320 de metri.
Desi pare incredibil de crezut, cascada Niagara a inghetat complet in anul 1936.

Niagara State Park, cea mai veche rezervatie a statului New York s-a realizat la initiativa guvernelor americane si canadiene si cuprinde un turn de observatie si lifturi care coboara la baza cascadei americane. Se pot intreprinde si excursii cu barca, in care ai ocazia de a te apropia si stropi la revarsarea cascadei in fluviu. Sunt construit parcuri, platforme de vizionare, autostrazi, toate menite sa faciliteze accesul turistilor in zona.

Cascada poate fi vazuta din parcuri situate pe amandoua malurile raului, din turnuri de observare, din barci, din insula Goat si de pe podul Rainbow, aflat la mica distanta in aval. De asemenea, vizitatorii pot intra in Pestera Vanturilor, situata in spatele unei perdele de apa langa baza cascadei.
Pe timp de noapte, cascada este luminata cu reflectoare puternice, multicolore, oferind turistilor un spectacol unic de lumini si muzica.
0 Responses