Destinatii Exotice: Bora Bora

Lux, adrenalina, exotism, mister, relaxare, romantism, paradis intre ape, toate intr-un singur cuvant: Insula Bora Bora din Tahiti.

Situata in largul Oceanului Pacific, intr-o laguna a unei bariere de corali care o fereste de valurile puternice ale oceanului, insula se afla sub administratia guvernului francez.
Bora Bora nu este numai insula impatimitilor de jet ski, scuba diving si snorkeling (scufundare printre pestii viu colorati si corali), ea este insula romantismului care aduna in fiecare an o multime de indragostiti ce lauda insula cu Muntele in forma de castel Mount Otemau.

Vai tropicale, luxuriante inflorate cu hibiscus, insulite acoperite cu palmieri ce incercuiesc laguna ca intr-un sirag delicat, beautitudinea si extazul peisajelor, apa de culoare turcoaz, nisipul fin, toate continuate cu un relief vulcanic, Bora Bora este pur si simplu raiul pe pamant!

La capitolul cazare, insula ofera turistilor nenumarate posibilitati. Daca vreti un concediu de lux, va puteti caza la unul dintre hotelurile de 4 sau 5 stele. Aici, complexele hoteliere sunt formate din mici bungalow-uri, situate pe nisip sau chiar deasupra nivelului apei, ceea ce va da posibilitatea de a face o baie racoritoare imediat ce v-ati trezit. Costurile unei camere variaza in functie de modalitatea de cazare. Anul trecut spre exemplu, un sejur de 7 zile intr-un bungalou pe apa costa in jur de 2000 euro. Drumul din Romania pana in Bora Bora dureaza aproximativ doua zile si va face sa scoateti din buzunar in jur de 2000 de euro.
Daca stam sa calculam ca o excursie in acest loc nu merita incheiata daca nu iti iei si ceva suveniruri, un sfat folositor este sa va pregatiti bine financiar daca hotarati sa va petreceti aici vacanta. Si daca tot veni vorba de amintiri, insula este vestita pentru culturile de perle si statuetele despre care se spune ca alunga spiritele negre. Un singur minus, din punct de vedere al unor turisti este prezenta rechinilor care dau tarcoale insulei, insa pentru altii aceasta poate fi un prilej de andrenalina, deoarece insula este celebra pentru activitatea de hranire a rechinilor, in care turistul, aflat intr-o cusca de protectie, poate inota si hrani rechinii infometati.

Chiar daca sumele sunt cam piperate si poate de nepermis pentru multi dintre noi, macar doua zile in acest taram fermecat merita toti banii. Este locul ideal pentru o luna de miere perfecta, insula fiind recunoscuta drept cel mai romantic loc de pe pamant.

Bora Bora inseamna "Noul Nascut", un nume potrivit pentru acest taram aproape virgin care isi merita din plin aprecierea drept "Perla Pacificului", un adevarat "Paradis terestru" sau "cel mai frumos loc de pa pamant".
0 Responses