Excursie in Panama la Bocas del Toro

Localizat in America Centrala, Panama, Bocas del Toro se afla la 32 de km de Costa Rica. Arhipelagul Bocas del Toro este compus din sase insule dens impadurite, cateva insulite nelocuite si Parcul Nacional Marino de pe Insula Bastimentos, cel mai vechi parc marin din Panama.
Sarmul, autenticitatea si frumusetile idilice ale acestui spatiu mirific au fost conservate prin slaba dezvoltare a vietii urbane si lipsa megahotelurilor. Chiar si cea mai dezvoltata insula Colon, isi pastreaza inca specificul, in timp ce insula Carenero ese un rai pamantesc.



Este pur si simplu o incantare sa te plimbi prin aceste locuri si sa simti ca pasesti intr-o cu totul alta lume, una ideala, paradiziaca. Frumusetea locului este redata de padurile dense, junglele (in care traiesc jaguari) si palmierii de padure care acopera aceste insule, plajele cu stuf si mangrove, precum si de ecosistemul de recif si corali din adancul apelor ce sprijina existenta nenumaratelor specii de pesti tropicali.

Din pacate sau dn fericire poate, in ultima vreme, autoritatile locale au inceput sa puna tot mai mult accent pe turism, motiv pentru care buldozerele si-au inceput activitatea pentru construirea unor statiuni turistice in viitorul apropiat.

In ceea ce priveste capacitatea de cazare, va puteti instala la Laguna, un hotel de 3 stele sau la alte peste 6 hotele din zona sau daca nu dispuneti de un buget consistent, puteti opta pentru casele de oaspeti, Mar e Iguana este un exemplu in acest sens. In general, statiunea este una ieftina, te poti distra si manca bine chiar si cu bani putini.
0 Responses