Destinatii Exotice: Mormantul Sfant

Localizare

Sfantul Mormant se afla la Ierusalim.

Ce puteti vedea ?

"Veniti sa luati Lumina", rasuna chemarea lui Hristos in fiecare an. Rasuna peste veacuri cu dragoste si speranta. Hristos s-a rastignit, a murit si omorand moartea a inviat, daruind lumii Lumina. Lumina Mantuirii, Lumina Invierii care sa ne ridice din pacat. Si pentru a despietri inimile noastre, pentru a ne arata Calea, Adevarul si Viata, a lasat peste veacuri minunea Sfintei Lumini.
Sfantul Mormant este locul sapat in stanca, oferit de Iosif din Arimateea, unde a fost depus trupul rastignitului in seara de vineri si care, in dimineata Pastilor, a fost gasit gol de catre Apostoli.Mormantul este profund ancorat in inima orasului Ierusalim.
Biserica Sfantului Mormant, supranumita si Biserica Sfintei invieri (Anastasis) de catre crestinii rasariteni, este o biserica crestina care acum se afla in interiorul fortificatiilor Orasului Vechi al Ierusalimului. Pamantul pe care este construita biserica este cinstit de multi crestini ca fiind Golgota, Muntele Calvarului, unde Domnul Iisus Hristos a fost rastignit, dupa cum atesta Noul Testament. De asemenea, include locul unde Iisus a fost inmormantat (mormantul). inca din secolul al IV-lea, biserica a fost un important loc de pelerinaj, iar partea care este administrata de ortodocsi este in grija Bisericii Ortodoxe din Ierusalim. Biserica Ortodoxa face pomenirea inceperii construirii Bisericii Sfantului Mormant pe 13 septembrie.

Dincolo de orice explicatie stiintifica, dainuie coborarea din cer a Sfintei Lumini, la Pastile nostru ortodox, ca o dovada a dreptei credinte.In fiecare an, in Sambata Mare, in Biserica Sfantului Mormant are loc un eveniment care inspira veneratia. La amiaza Sambetei Mari, Patriarhul Ierusalimului, impreuna cu escorta sa - protopopi, preoti si diaconi si cu Patriarhul armean intra in Sfantul Mormant. Dupa ce termina rugaciunile, apare o lumina miraculoasa -- Patriarhul Ierusalimului aprinde doua candele de la aceasta lumina si apoi iese din mormant si aprinde candelele patriarhilor ne-calcedonieni care asteapta afara. Candelele celorlati se aprind singure. in primele cateva minute de la aparitia focului, acesta nu arde cand este atins si multi pelerini isi scufunda fetele si mainile in flacari fara sa se arda.

Cunoscut sub numele de Lumina Sfanta sau Focul Sfant, aceasta minune se intampla aici cel putin din secolul al IV-lea, daca nu de mai demult. in 1579, cand patriarhul ortodox a fost scos din mormant de autoritatile turce si de catre patriarhul oriental ortodox, Sfanta Lumina a tasnit dintr-o coloana din afara bisericii si a ajuns la patriarhul ortodox si la credinciosi. Coloana despicata inca face parte din cladirea bisericii. Alte cateva incidente (inclusiv doi preoti Romano-Catolici din secolul al XI-lea care au fost pedepsiti de Domnul pentru ca au incercat sa obtina focul doar pentru ei) atesta vechimea si autenticitatea acestei minuni.
Cine nu crede inca in Hristos, cine nu crede in singura lui Biserica, Biserica Ortodoxa, sa mearga la Ierusalim de Pasti si sufletul i se va lumina si trezi la Viata cea adevarata.

Shopping
In povetele-precepte de existenta ,lasate noua de cel care a readus speranta omenirii ,goana dupa valori materiale si atasamentul de acestea, care apartin in intregime - la fel ca patimile - doar lumii noastre imperfecte, sunt dezavuate.Dar daca veti simti imboldul sa cautati si sa dobanditi un anumit obiect inseamna ca se cuvine sa-l aveti pentru ca va influenta cumva cursul existentei Dvs viitoare. Actionati dupa cum va dicteaza intuitia.

Recomandari
Un pelerinaj la Sf.Mormant
este o experienta unica.Va trebui sa fiti pregatiri si sa tineti insa seama de regulile elementare care se aplica in cazul marilor aglomerari umane.


0 Responses