Cele mai periculoase destinatii din lume

La ce este bun razboiul? Cu siguranta nu pentru turism. Inainte sa alegi sa mergi intr-o calatorie, ar fi bine sa te uiti o data peste lista cu cele mai periculoase destinatii din lume:

1. Somalia se afla in topul destinatiilor periculoase, desi dispune de cele mai lungi tarmuri din Africa si are niste plaje superbe. Aici pirati nu au ochiul acoperit si nu poarta sabii, ci pistoale. Partea nordica a Somaliei nu este la fel de periculoasa ca si partea de sud unde artileria grea inca mai terorizeaza populatia. Chiar si la sfarsitul anului trecut, capitala Hargeisa a fost distrusa de explozii.
2. Afganistanul se afla pe locul 2 in top. Nu exista niciun motiv sa mergi in partea de est a Afganistnului intr-o excursie la comorile istorice ascunse aici sau la statuile gigantice ale lui Budha, atacate cu dinamita de talibani in 2003. Si nu doar partea de est este periculoasa. Minaret of Jam, sit aflat pe locul 2 in lista UNESCO a Patrimonilui Mondial, un remarcabil exemplu de arhitectura islamica se afla acum intr-o vale dramatica, in centrul tarii atacate de banditi. Kabul, odata un loc linistit, este acum plin de rapiri, asasinate si atacuri. La acestea adauga cutremure, TBC si alte epidemii periculoase. Cu siguranta nu este un loc propice pentru cumparaturi de covoare sau haine.
3. Granita India-Pakistan
Inca din 1947, granita ce uneste India de Pakistan nu a mai fost sigura. Un recent elan de atacuri si asasinate a transformat zona intr-un cosmar. Orice calatorie prin Jammu si Kashmir este considerata foarte periculoasa. Tensiunile au cuprins si Assamul unde in 30 octombrie 2008 au explodat 18 bombe. Sa ne bucuram deocamdata ca inca mai putem merge in siguranta in Mumbai si Taj Majal.
4. Thailanda
Mai mult de 14 milioane de oameni au vizitat Thailanda in 2007, mai mult de 800 000 din ei fiind de origine britanica. Ambele destinatii Bangkok si sudul peninsulei Malay sunt momentan riscante din cauza terorismului separatistilor islamisti care din 2004 au luat mai mult de 300 de vieti. Violenta s-a extinsa acum si la granita Gambodgiei, unde au avut loc anul trecut serioase atacuri in jurul templului Shiva, inscris abia anul trecut in lista Patrimoniului Modial UNESCO.
5. Republica Democrata Congo
Planuiesti o excursie pe urmele gorilelor in Rwanda, Burundi sau Uganda? Atunci ar fi mai bine sa eviti R.D. Congo deoarece din cauza violentelor si instabilitatii politice, tara centrala a Africii a devenit foarte periculoasa.
6. Federatia Rusa
Turismul in zona Caucazului, locul in care Europa se intalneste cu Asia nu este recomandat sub nici o forma. Chiar daca esti dornic sa vezi casa bizonului salbatic de munte, trebuie sa stii ca gruparile rebele din zona au pus ochii pe turistii veniti din vest, planuind rapiri si atacuri cu bombe asupra lor.
7. Iraq
Atat in Baghdad cat si in restul teritoriului, nu este recomandat sa calatoriti, asta daca nu vreti sa stati deoparte de razboaiele interminabile.
8. Israel, Palestina
La fel ca si Irqul, zona Israelului este deocamdata riscanta. Pentru pelerini, sfatul este sa evite deocamdata excursiile aici. Bethleemul este deocamdata un loc sigur, la fel si Ramallah, Jericho si Valea Iordaniei. In ceea ce priveste Ierusalimul situatia se schimba de la o zi la alta. Nu va apropiati e fasia Gaza sau de granita cu Libanul.
9. Columbia
Coflictele armate din sudul Americii ar trebui sa va tina departe de Columbia unde campurile minate din zona omoara oameni mai mult decat in oricare alta parte.
10. Kosovo si Albania
Razboiul impotriva Serbiei poate fi oficial incheiat, dar putine sunt tarile care recunosc Kosovo ca natiune. La ora actala, intrarea din Kosovo in Serbia este interzisa. In Albania, sansele de a fi omorat de bombe neexplodate sau mine sunt mai mari decat in Kosovo, prin urmare pastrati distanta de aceste regiuni!


0 Responses