Destinatii Exotice: Vacanta in Cape Town



Localizare

Cape Town este un oras din Africa de Sud, capitala provinciei  provinciei Western Cape, fiind al treilea oras din Africa de Sud ca numar de locuitori. Astfel, Cape Town este capitala legislativa a Republicii Africa de Sud, Pretoria este capitala administrativa, iar Bloemfontein este capitala judiciara. 

Ce puteti vedea?
Datorita geografiei din jurul sau, orasul Cape Town este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din Africa de Sud. In Cape Town vei gasi aventura, distractie, natura salbatica si oameni prietenosi, iar daca ti-ai propus sa bantui plaje imense si renumite in lumea intreaga pentru frumusetea lor, sa inoti cu delfinii sau. rechinii, ei bine, ai gasit locul potrivit

Despre Cape Town se spune ca este orasul de care te indragostesti la prima vizita: plajele, muntii, porturile, parcurile si cladirile creeaza impreuna o atmosfera aparte, o trecere intre mediul natural, salbatic, si mediul urban, cosmopolit. Cunoscut de sud-africani ca Orasul Mama al Africii de Sud, Cape Town a fost prima zona ocupata de europeni, in secolul al XVII-lea. In Africa de Sud este cea mai numeroasa populatie indiana si populatie alba de origine europeana. Locuitorii provin din Africa, Asia si Europa, europenii venind din tari precum Olanda, Germania, Franta sau Anglia.


Recunoscut ca perla stralucitoare a Africii, orasul a primit diverse medalii internationale pentru turism. Insasi arhitectura orasului combina perfect infrastructura si hotelurile cu plajele minunate si fauna salbatica, astfel reusind sa adune conventiile business cu surfing-ul si safari. Cape Town e un oras imens. Capitala legislativa a Africii de Sud aglomera, in 2007, nu mai putin de 3,5 milioane de locuitori. O simpla plimbare prin jurul orasului deasupra caruia Table Mountain troneaza ca un zeu taios cioplit in stanca, trezeste intrebarea unde incepe si unde se termina urbea? Fiindca pare nemarginita.

Aeroportul Cape Town International este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Africa de Sud. Aeroportul este utilizat de pasagerii care calatoresc catre orasul Kaapstad. Calatorii folosesc adesea aeroportul Cape Town International pentru iesiri in weekend. Pentru abrevierea denumirii aeroportului se utilizeaza codul CPT. Pe aeroportul Cape Town International se afla 5 terminale, ceea ce complica putin orientarea pe aeroport.


Cu o arhitectura care combina stilurile victorian si modernist, centrul orasului e usor de explorat pe jos, mai ales ca o plimbare de-a lungul arterei Government Avenue te familiarizeaza cu ceea ce inseamna mostenirea coloniala din Cape Town.

Din pacate, Cape Town nu detine un serviciu de transport public. Astfel, merita sa inchiriati o masina pentru cel putin o zi sau doua. Majoritatea hotelurilor ofera bonus pentru turisti o excursie peninsulara. Unii chiar isi iau si bicicletele cu ei. Daca doriti si alte alternative exista masinile Explorer cu etaj ce traverseaza intreg orasul, la un pret de 20$ pe zi.

Cape Town este un oras extrem de viu, in care oamenii stiu sa se distreze la cele mai inalte cote. Metropola e plina de cluburi elegante, care mai de care mai trendy, in care lumea se inghesuie afisand o pofta de viata de invidiat. Mult mai sigur ca alte orase sud-africane, precum Johannesburg sau Durban, Cape Town e un loc in care verbul "a petrece" se conjuga in doar cateva minute la prezentul a zeci de mii de oameni. Un party se poate incinge imediat pe o strada care se inchide si in capatul careia se pune o scena de pe care sa se produca cei mai tari DJ-i ai tarii .

Un punct de atractie pentru toti turistii ajunsi aici sunt plajele din Cape Town. Datorita geografiei orasului se pot vizita mai multe plaje in aceeasi zi, fiecare cu o priveliste si o atmosfera proprie. Plajele de pe coasta Atlanticului au o apa rece, deoarece se simte influenta Antarcticii, in schimb, apele din False Bay sunt mult mai calde. Cea mai cunoscuta plaja este Boulders Beach renumita pentru colonia de pinguini africani. Surfingul este o modalitate foarte indragita de petrecere a timpului liber, mai ales ca aici se desfasoara in fiecare an o competitie destinata iubitorilor acestui sport: Red Bull Big Wave Africa.


Cape Town este una dintre cele mai populare destinatii pentru turism din Africa de Sud. Doua locuri unde musai trebuie sa ajungeti sunt
Table Mountain si Cape Point. Pe Table Mountain urcati cu telecabina, iar spre Cape Point va poate indruma orice localnic.

Table Mountain, reper pentru orasul Cape Town din Africa de Sud, este atractia turistica principala a orasului. Cei veniti aici pot face drumetii pe munte, pe platourile de sus, sau pot urca pana aproape de varf cu un teleferic care se roteste la 360 de grade pe durata urcarii. Muntele face parte din Parcul National al Muntilor Table, Table Mountain National Park.Table Mountain este reperul natural al Cape Town-ului, vizibil din aproape orice punct al peninsulei si inconfundabil ca infatisare datorita platoului de 3 km, ce ii da aspectul unei mese. Datorita apropierii de ocean si a curentilor contrastanti din timpul verii, in unele zile se formeaza un norisor ce se prelinge pe platoul muntelui, denumit de localnici "fata de masa".
Capul Bunei Sperante este considerat a fi cel mai sudic punct al Africii, limita dintre Oceanul Atlantic si Oceanul Indian, dar de fapt acea limita este Capul Agulhas. Orasul Cape Town se afla la aproximativ 50 km spre Nord de Capul Bunei Sperante, in Golful Table in nordul Peninsulei. 

Nisipul fin al plajelor Camps Bay si Clifton sunt locurile ideale pentru a va distra si in acelasi timp pentru a te racori in curentii Antarcticului intr-o zi fierbinte de vara. Pentru a te relaxa innotand, intrarea in piscina in aer liber Sea Point este aproape gratis iar peisajul este uimitor pe plaja, insa locul este inconjurat de o zona verde unde sunt amplasate sezlongurile. In week-end zona e full insa in timpul saptamanii, locul se mai elibereaza.
Pentru o baie mai calda, puteti sa va duceti pe partea cealalta a peninsulei, la
Fish Hoek sau Muizenberg, ce apartin de oceanul Indian. Amatorii de surf au aflat cu siguranta ca acolo se tine si cea mai mare competitie anuala. Singura problema in acea zona sunt.rechinii!!!


Ar mai trebui ca sa vedeti:
Rezervatia naturala Cape of Good Hope, cel mai sudic punct al Africii si locul in care se intalnesc cele doua oceane, unde poti intalni zebre, pasari exotice si babuini plimbandu-se nonsalant printre masini, inhatand din cand in cand cu agresivitate cate ceva de mancare sau cate un aparat foto, motiv pentru care turistii sunt sfatuiti sa ii evite sau, daca apuca sa le ia ceva din mana, sa nu se lupte sa le recapete.

Rezervatia de pinguini din Boulders' Beach, Simon's Town, unde daca te plimbi pe faleza poti vedea o colonie numeroasa de pinguini, care stau la plaja printre imense blocuri de piatra si care sunt relativ prietenosi.

Shopping

Daca va saturati de plimbarea pe plaja, puteti merge la shopping la Victoria & Alfred Waterfront.Acolo sau in alta parte - peste tot - veti gasi lucruri utile, practice, sau simple obiecte-amintiri.

Recomandari

Puteti vizita majoritatea obiectivelor turistice din centrul orasului fara a va fi frica de necunoscut, insa va recomandam ca pe timp de noapte sa nu riscati, in cazul in care nu cunoasteti orasul si sa inchiriati un taxi.

Taxiurile Metered sunt destul de scumpe si, in plus nu exista nici un program reluat al trenurilor sau autobuzurilor care va pot duce in centrul orasului. Va recomandam sa inchiriati o masina si interesati-va de ofertele pentru turisti.
Mini taxiurile ce circula doar prin oras va sunt disponibile oricand, la preturi modeste dar, totodata si conditii la fel de modeste, in ciuda eforturilor facute de autoritati de a-i convinge pe soferi sa-si puna la punct autovehiculele, sa le ofere turistilor conditii decente de calatorie. De asemenea, autoritatile au facut presiuni asupra acestora sa tina cont de regulile de circulatie.

Restaurantele sunt ieftine in Africa. O cina va poate ajunge la 10 $. Pestele este delicos:incercati portia "firm juicy kingklip" iar peste cu chipusirile africane, cu greu ii poti rezista. Bucataria traditionala contine Cape Malay curries si "bobotie", un fel de mancare cu carne tocata. Rar se intampla sa scoateti din buzunar mai mult de 1,50$ pentru o cafea iar berea si vinul sunt destul de ieftine.

Spre deosebire de alte orase din Africa, apa este potabila.

La cazare, preturile varieaza in functie de sezon dar puteti gasi destul de usor o camera dubla, cu baie privata, pentru doar 100$ pe noapte sau chiar si mai putin. Puteti alege o multime de hosteluri la preturi mici, cu conditii acceptabile, ca: Long Street Backpackers, Cat & Moose. Pentru un loc linistit, in centrul orasului, va recomandam Ashanti Lodge.

Daca vreti sa mergeti acolo in vacanta, aveti nevoie de viza turistica valabila cel putin o luna de zile, pentru care trebuie sa aplicati cu cel putin o luna inainte la Ambasada Africii de Sud pentru Romania, care se afla la  Budapesta.
 
0 Responses