Statiuni de ski: 5 destinatii de top

Clasicele statiuni europene sunt cele care au asigurat dintotdeauna un schiat excelent, definit in termenii "ca la carte". Sezonul de schi in Europa incepe in decembrie si se prelungeste deseori pana la sfarsitul lunii martie. Urmatoarele cinci statiuni sunt premisa excelenta pentru un schiat la nivel inalt, pentru odihna de dupa practicarea celebrului sport de iarna, statiunile asigurand si o cazare in unele dintre cele mai luxoase cabane.

St.Cristoph: statiunea ideala pentru practicarea sportului de iarna

Pe primul loc in clasament se afla statiunea St.Cristoph din Austria. Aceasta regiune este cea care a dat nastere ski-ului ca sport. Cel mai cunoscut sat din regiune este St.Anton dar si cel mai aglomerat, mai ales in timpul sezonului. Se pot alege ca locatii pentru cazare si zonele: St. Christoph, Lech, Stuben si Zurs. Daca te cazezi la luxoasa cabana Arlberg Hospiz, care in secolul XIV era un refugiu pentru calatorii pe munte, sigur vei fi pe deplin satisfacut. Cele 102 camere au lambriuri de pin. Pe langa acest aspect, hotelul beneficiaza de cea mai buna pivnita de Bordeaux din Europa, cu o colectie de vinuri in valoare de 4,5 milioane de dolari si de cel mai bun spa din Alpi.
Lech: statiunea preferata a turistilor bogati si discreti

Locul doi in top revine statiunii Lech, tot din Austria. Aceasta regiune vecina cu St.Cristoph este destinatia favorita a bogatasilor faimosi, dar discreti. De aici se pot cumpara cizme de ski Strolz, lucrate manual in statiune. Statiunea este exclusivista si obtinerea unuia dintre biletele de vacanta pare a fi un privilegiu. Chiar si in varful sezonului, partiile au o nota privata, exclusiva.

Megeve: tinta turistilor bogati

Nici Franta nu se lasa mai prejos cand vine vorba de statiuni de lux, aceasta dispunand si ea de resurse magnifice care o transforma intr-o tinta a celor bogati. Este cazul statiunii de ski Megeve. Megeve se afla la circa o ora distanta de Geneva si este supraaglomerat chiar si in extra-sezon. Dupa reprizele bune de ski, cei care aleg aceasta destinatie se pot relaxa in buticurile, jazz-bar-urile si restaurantele de lux.

Specific acestei statiuni este insa faptul ca pune mai mult accent pe distractie decat de practicarea sportului in sine. Cea mai buna cazare in Megeve este primul hotel de lux din regiune, Mont D'Arbois, care are doar 20 de camere. Acest hotel a fost fondat in 1921 de baroana Maurice de Rotschild si reprezinta un adevarat magnet pentru familiile nobiliare.
Klosters: destinatia preferata a familiei regale britanice

Locul patru in top revine uneia dintre destinatiile preferate de musafiri faimosi precum: Orson Welles, Audrey Hepburn si Cary Grant. Este vorba de statiunea Klosters din Elvetia. Aceasta este preferata familiei regale britanice pentru ca reprezinta un loc linistit dar si stilat in acelasi timp.
Klosters nu se poate lauda cu un lant de hoteluri elegante in schimb exista posibilitatea inchirierii unei cabane private. Chalet Eugenia, de exemplu, are o capacitate de 12 oasepeti si un personal cu sase membri.

Meribel: statiunea cu cele mai bune partii din lume

Topul include inca o statiune din Franta, care din punct de vedere al partiilor este una dintre cele mai bune din lume. Statiunea Meribel face parte din Trois Vallees, lucrul acesta insemnand ca ai o multime de optiuni cand iti alegi o ruta. Meribel a fost fondata de un scotian, Colonelul Peter Lindsay, dupa Al Doilea Razboi Mondial, fiind inspirata din satele austriece de schi, cu cabane mici de lemn.
Peisajele pitoresti si cazarea la cabana de patru stele Le Grand Coeur, ce dispune de 38 de camere vor reusi sa asigure o vacanta ideala. Se mai poate inchiria o cabana privata, Les Brames, daca faci parte dintr-un grup de 20 de persoane. Cabana dispune si de o sala de teatru si un sofer.

Statiunile de ski propuse in top sunt destinatiile ideale pentru distractie, relaxare dispunand nu numai de partii de ski excelente ci si de hoteluri si cabane ce ating cotele luxului. Toate acestea nu pot asigura decat o vacanta de vis.





0 Responses