Destinatii Exotice: Ibiza

Ibiza si Mallorca sunt cele mai dezvoltate dintre cele 4 insule Baleare. Minorca si Formentera sunt mai putin populate, cu un peisaj mai salbatic. Desi unele parti din Ibiza si coasta nordica a Majorcai au destule coaste stancoase si ape lipezi, turistii ce doresc o vacanta plina de singuratate si intimitate ar trebui sa aleaga Formantera.

Insula Ibiza

          Ibiza prezinta un peisaj salbatic, dar cu multi oameni in jur. Ibiza are reputatia unei statiuni mediteraneene dedicate petrecerilor, astfel in timpul verii insula este invadata de petrecareti europeni, care umplu pana la refuz discotecile.

Orasul Ibiza(Eivissa)

          Orasul Ibiza (Eivissa, in limba vorbita in Baleare si catalana) este un oras plin de cluburi de noapte si magazine luxoase, deasupra carora troneaza ziduri medievale solide si o catedrala gotica. De-a lungul cheiului se afla zona cunoscuta sub numele de Sa Penya (Stanca). Candva un cartier linistit de pescari, din anii 60 a devenit o destinatie preferata de turisti, cu restaurantele, barurile si pietele trezindu-se la viata in fiecare seara.

Obiective turistice in Ibiza

  • Catedrala orasului Ibiza . Catedrala este cladita pe locul unor foste constructii religioase ce au apartinut culturilor care au condus Ibiza de la fenicieni incoace. Ridicata in secolele XIII-XIV, si renovata mai tarziu, catedrala are un turn gotic, in timp ce nava este in stil baroc. Muzeul in care se poate intra prin nava bisericii contine opere de arta religioasa, moaste si comori ecleziastice.
  • Muzeul arheologic are artefacte din vremea fenicienilor, punilor(cartaginezilor) si romanilor.
  • De la Bastionul Sfantului Bernard, turistii pot admira privelistea golfului, de la Playa d'en Bossa pana la Figueretas, si pe cea a lantului de insule ce se intinde peste mare pana la Formentera.
  • Muzeul arheologic punic expune multe obiecte gasite intr-o importanta necropola punica cu peste 3000 de morminte, exacavata in apropiere.

Viata de noapte in Ibiza

          Daca viata artistica este oarecum neglijata in Ibiza , nu acelasi lucru se poate spune despre viata de noapte. Discotecile de aici sunt vestite in toata Europa, fiind frecventate de catre cei mai buni DJ din Europa. Pe strazile Ibizei deseori turistii pot primi invitatii gratuite in cluburile statiunilor, invitatii ce pot scuti de taxa de intrare uneori mare. Serviciul Discobus va ofera transport toata noaptea intre Ibiza, Sant Antoni, Santa Eulalia, Playa d'En Bossa si discotecile majore.
          Cel mai la moda local pentru petrecaretii mai maturi este barul elegant din foaierul fostului Teatre Pereira. Tinerii ce vor sa danseze aleg Pacha, insa cea mai cunoscuta discoteca din viata de noapte a Ibizei ramane Privilege, care are un ring urias, o piscina si mai mult de 10 baruri. Alte cluburi de noapte cunoscute mai sunt: Space, Amnesia (cunoscuta pentru petrecerile cu spuma), Keeper, El Divino Cafe sau El Divino Disco, Cafedel Mar, Eden, Es Parad? (cunoscuta pentru petrecerile cu apa). Multe dintre discotecile majore din Ibiza sunt deschise doar din iunie pana in septembrie cu exceptia noptii de Anul Nou.
1 Response
  1. oana Says:

    Cand spui Ibiza, spui distractie, cluburile sunt cele care atrag lumea in Ibiza.