Destinatii turistice europene: Viena

Palatele minunate, edificiile superbe si catedralele impunatoare cu vechime de secole reprezinta puncte de atractie ale Vienei, emanand farmec si o atmosfera specifica. Chiar daca grandoarea imperiala a acestui oras se face si acum simtita, acest oras al muzicii are mai multe de oferit turistilor sai decat doar trecutul glorios: scena culturala bogata, arhitectura moderna si viata noctura furtunoasa ii sporesc farmecul.

          Va prezentam in continuare cele mai importante si frumoase obiective turistice ce trebuie vizitate.
  • Catedrala Sfantul Stefan (Stephansdom)

              Catedrala Sfantul Stefan este cel mai frumos edificiu in stil gotic al Austriei, fiind de asemenea obiectivul turistic emblematic al capitalei, Viena. Fundatia bisericii dateaza inca din secolul XII insa de-a lungul secolelor mai multi imparati habsburgi si-au pus amprenta asupra catedralei. Imaginea spectaculoasa din centrul orasului poate fi admirata de la balconul vizitatorului din turnurile bisericii.
  • Palatul Hofburg

              In centrul Vienei se intinde grandios un complex de cladiri ce formeaza Palatul Hofburg, vechiul palat imperial al Vienei. De-a lungul timpului acest castel mediaval a fost resedinta imparatilor habsburgi iar astazi palatul gazduieste Resedinta Presedintelelui Austriei, Scoala de Vara de Echitatie si cateva muzee. De asemenea Biblioteca Nationala din acest complex detine manuscrise istorice nepretuite. Trebuie neparat vizitat tezaurul acestui palat unde veti gasi bogatii unice in lume precum Coroana Imperiului Roman Sfant, Sceptrul austriac si globul cu cruce sau patutul regelui Romei.
  • Opera de stat din Viena(Staatsoper)

              Opera de stat din Viena(Staatsoper) este una din cele mai importante case de opere din lume; fiind si prima construita in Viena, ea a devenit un important obiectiv turistic. Cladirea operei in stil neorenascentist este una din cele mai mari cladiri de pe Ringstrasse; constructia ei a inceput in anul 1861 si a fost finalizata pe 25 Mai 1869 odata cu premiera de inaugurare,"Don Giovanni" compusa de Mozart.
  • Palatul Belvedere

              Cele doua palate Belvedere Superior si Belvedere Inferior sunt un exemplu stralucit de stil baroc, construite de Printul Eugen de Savoia, unul dintre cei mai proeminenti conducatori militari din istoria Europei. Palatele gazduiesc opere de arta gotice si din Renastere, iar in imprejurul acestora se gasesc gradini superbe si statui.
  • Muzeul de istorie a artei (Kunsthistorisches)

              Impresionantul muzeu de arta, construit in stilul Renasterii, a fost inaugurat in 1891 si gazduieste una dintre cele mai mari colectii de arta din lume. Arhitectura muzeului este impresionanta fiind astfel un decor adecvat pentru tezaurul nepretuit adunat de Habsburgi care de secole era printre cei mai de seama colectionari ai lumii. Printre operele unor artisti de seama ai omenirii ca Raffaello sau Rembrandt, muzeul mai gazduieste si antichitati romane, grecesti sau egiptene, sau colectii impresionante de monede.
  • Cartierul muzeelor (Museumsquartier)

              Cartierul muzeelor este intins pe o arie de 60 000 metrii patrati fiind una dintre cele mai mari arii culturale din lume, o atractie turistica majora. Cartierul contine atat cladiri in stil Baroc cat si cladiri moderne si este amplasat pe spatiul vechilor grajduri imperiale. Cartierul gazduieste muzee de arta ca Muzeul Leopold sau Muzeul de Arta Moderna dar si spatii pentru expozitii contemporane sau festivaluri.
  • Karlskirche

              Karlskirche este una din cele mai impresionante biserici in stil baroc la nord de Muntii Alpi, construita in 1713 din ordinul Imparatului Carol VI in cinstea lui Karl Borromeo, sfantul patron al luptei impotriva ciumei.
  • Palatul Schonbrunn

              Vechea resedinta a habsburgilor a fost construita intre anii 1695 si 1713 dupa proiectul arhitectului Johann Fischer von Erlach si din ordinul imparatului Leopold care isi dorea o resedinta care sa rivalizeze Versailles-ul francezilor. ? ziua de astazi, palatul are 1442 de camere de diferite marimi, printre cele mai faimose fiind: Sala lui Napoleon, Sala Oglinzilor, Sala milioanelor, Salonul Imparatesei Elisabeta sau Capela. Palatul este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice in Viena.


In afara muzeelor si palatelor enumerate printre obiectivele turistice de mai sus, Viena mai pune la dispozitia turistilor:

Muzeul Tehnicii din Viena

Muzeul evreiesc
Casa Muzicii
Muzeul de Istorie Militara
Palatul Lobkowitz
Palatul Liechtenstein
Palatul Pallavicini
Palatul Augartenpalais
Palatul Daun-Kinsky 

1 Response
  1. claudia Says:

    Viena este foarte frumoasa in preajma sarbatorilor. Eu am fost anul trecut in preajma Craciunului la targul de Craciun.