St. Moritz: statiunea de ski preferata de cei bogati

Dupa cum bine se stie zonele favorabile sporturilor de iarna atrag mii de turisti anual. Statiunea Moritz din Elvetia este recunoascuta ca fiind statiunea de ski a bogatasilor.
Moritz este una dintre cele mai celebre statiuni la capitolul ski si sporturi de iarna si este destinatia favorita a miliardarilor si milionarilor lumii, in cautare de distractii sau doar relaxare.

Moritz: cea mai cautata statiune de ski din Elvetia

De-a lungul statului in celebra si deloc accesibila statiune au venit numeroase vedete, politicieni dar si bogatasi din toate colturile lumii.
Cea mai cautata statiune de ski din Elvetia este formata din mai multe localitati: Celerina, Maloja, Pontresina, Sils/ Engandin, Silvasplana, St.Moritz si Zuoz. Statisticile efectuate au demonstrat ca Moritz este una dintre destinatiile favorite ale iubitorilor de ski si snowboard.

Printre alte zone favorite se mai numara si: Zermatt, Gstaad si Davos. Statiunea Moritz exceleaza si din punct de vedere al infractiunii schiabile: posibilitatile de agrement, hoteluri, restaurante si nu in ultimul rand comportamentul personalului ce ofera servicii la standarde inalte.
Orasul Moritz este consacrat astazi in orice colt al lumii. In anul 1986, numele St.Moritz a devenit marca inregistrata pe plan mondial , ca destinatie favorita pe mapamond. Deloc surprinzator acest lucru daca ne gandim la faptul ca in 1864, in acest loc s-a nascut sportul de iarna al Alpilor si, in acelasi an, a fost inregistrata si prima agentie de turism din Elvetia. Tot statiunea Moritz este cea care a gazduit primele concursuri de curling, patinaj artistic, golf, snowboard si a fost inaugurat primul Hotel Palace din lume.
St.Moritz: capitala mondiala a golfului pe zapada

Tot aici in 2003 au avut loc Campionatele Mondiale de Ski Alpin.
O astfel de statiune de talie mondiala are si o viata de noapte pe masura prin partiile de ski si pistele de sanius nocturne, restaurante, baruri de noapte ce beneficiaza de personal ultra calificat.

Se mai impune sa precizez ca in perioada 9-13 ianuarie 2008, statiunea elvetiana St.Moritz a devenit capitala mondiala a golfului pe zapada. La competitie au participat peste 75 de concurenti din aproximativ 12 tari, printre care si sportivi dar si personalitati publice din diferite domenii. Toti s-au intrecut in lovituri strategice pe gheta in una din cele mai cunoscute si ravnite statiuni montane.



1 Response
  1. mara Says:

    Elvetia este o destinatie mai mult decat potrivita pentru iarna, chiar daca nu mergi in cele mai luxoase statiuni:) peisajele sunt superbe si partiile excelente.