Destinatii turistice europene: Praga

Din cele mai vechi timpuri taramurile Cehiei s-au aflat la rascrucea culturilor Europene. Caracterul cultural al oraselor si satelor cehe a fost tot timpul o sursa de inspiratie pentru vizitatori, care au venit aici din toate colturile lumii si au imbogatit natura arhitecturii.
           Suprafata Cehiei (Republicii Cehe) este de 78.864 kilometri patrati situandu-se printre tarile mici ale Europei. Totusi frumusetea bogatiilor naturale si a monumentelor culturale contribuie la prestigiul global, fiind o destinatie turistica de importanta semnificativa.
           Vara este timpul pentru plimbari in mediul rural si bai in nenumaratele lacuri. In acest timp al anului, sudul Boemiei care abunda de lacuri si paduri este cu siguranta un loc de vizitat. Toamna atrage interes si datorita Festivalului anual al vinului din sudul Moraviei ce se desfasoara dupa culegerea recoltei de struguri.
           Orasul Praga ramane cel mai important magnet turistic, frumusetile sale atragand turisti tot timpul anului, dar mai ales primavara cand totul infloreste si prinde viata.Este un oras cu diferite stiluri arhitecturale ce creeaza o atmosfera intima si romantica, imposibil de uitat odata ce ati vizitat-o. Praga este un oras magic ale carui poduri, catedrale, turnuri aurite si domuri si-au reflecatat imaginea pe suprafata raului Vltva pentru mai bine de zece secole. Cu toate acestea Praga este si un oras european modern plin de energie, muzica si viata.
          
           Castelul Praga

           Constructia castelului Praga dateaza din secolul IX. Este resedinta presedintelui Republicii Cehe si centrul istoric si politic al intregii natiuni. Cea mai frumoasa cladire din incinta castelului Praga este Catedrala St. Vitus, catedrala in stil gotic. Nu poti trece cu vederea nici mirifica Ulita de aur (Golden Lane) - o straduta mica cu case construite, de asemenea, in stil gotic ce dateaza din secolul XVI. Alte atractii turistice in incinta Castelului Praga sunt Turnul Daliborka, Turnul Mihulka (The Powder Tower Mihulka), Basilica St. George, gradinile roiale si castelul roial de vara Belveder.
          
           Plimbarile pe jos prin centrul istoric al Pragai te pot indrepta catre vechea primarie (Old Town Hall) unde se afla faimosul ceas astronomic. De asemenea, poti ajunge si in cartierul evreiesc, singurul din centrul Europei ce a supravietuit holocaustului. Aici se poate vizita vechiul cimitir evreiesc sau sinagogile. Strazile romantice din centrul orasului te pot indrepta catre cladirea istorica Karolinum a universitatii Carol, care a fost fondata in 1348 si este cea mai veche universitate din centrul Europei. Nu trebuie omise nici posibilitatile nenumarate de croaziere pe raul Vltava ce trec si pe sub faimosul Pod Carol (Charles Bridge) din inima Pragai. Printre alte atractii turistice ale orasului Praga trebuie reamintita si Biserica St Nicolae.

Top obiective turistice in Praga, Cehia



Palatul Lobkowicz

Vechea piata centrala

Biserica Sf. Nicolae

Muzeul comunismului

Podul Carol

Catedrala St. Vitus

Castelul Praga

Vechea primarie si ceasul astronomic

Teatrul national

Muzeul orasului Praga

Vechiul cimitir evreiesc
1 Response
  1. iulia Says:

    In Praga m-au impresionat cladirile impozante. Mi-a placut sa ma plimb pe strazi cu aparatul in mana, Praga iti ofera multe de vazut la capitolul arhitectura.