Destinatii Exotice: Palma de Mallorca

Majorca (Mallorca) si Ibiza sunt cele mai dezvoltate dintre cele 4 insule Baleare. Minorca si Formentera sunt mai putin populate, cu un peisaj mai salbatic. Desi unele parti din Ibiza si coasta nordica a Mallorcai au destule coaste stancoase si ape lipezi, turistii ce doresc un sejur plin de singuratate si intimitate ar trebui sa aleaga Formantera. Ibiza prezinta un peisaj salbatic, dar cu multi oameni in jur, insa Mallorca prezinta atat un aer cosmopolit datorita Palmei de Mallorca cat si un peisaj salbatic datorica coastei nordice.

Insula Mallorca

          Fiind cea mai mare insula din arhipelag, Mallorca este strabatuta de un lant muntos de aproximativ 1200 metrii, Sierra de Tramuntana, ce se intinde de-a lungul coastei nord-vestice, in timp ce un sir de dealuri strabate coasta sud-estica. Avand renumele unui loc de vacanta deloc costisitor printre europeni, Mallorca primeste peste 10 milioane de turisti anual. Insula are insa si farmece nedescoperite, mai ales in muntii de nord-vest si in interior: parcuri aviare, manastiri abandonate, pesteri.

Palma de Mallorca

          Orasul principal al insulei Mallorca este Palma de Mallorca, cunoscut atat pentru plajele sale, cat si pentru frumoase si importante obiective turistice.

Obiective turistice in Palma de Mallorca.

  • Catedrala din Palma de Mallorca, este o minune arhitectonica a carei constructie a durat aproape 400 de ani, fiind inceputa inca din secolul XIII. Nava catedralei neobisnuit de lata (19 m) este sustinuta de coloane subtiri si inalte, ce se desfac in varf ca niste palmieri. Deasupra Capelei Regale se afla o bolta asimetrica, construita de Antoni Gaudi, cel care a remodelat capela la inceputul anilor 1900. Clopotnita catedralei are noua clopote, cel mai mare fiind turnat in 1389 si cantareste 5,5 tone.
  • Castelul Bellver. Pozitionat pe varful unui deal, deasupra zonei impanzite de cluburi de noapte din Terreno, Castelul Bellver ofera panorama intregului oras si al golfului. Ridicata in secolul XIV, cladirea este o fortareata ce inca include santul candva umplut cu apa si podul basculant. In interior turistii au surpriza sa gaseasca un muzeu fascinant, ce cuprinde toata istoria insulei Mallorca si a castelului. Descoperirile arheologice ce sunt gazduite in in acest muzeu includ vase, monede si bijuterii maure si romane.
  • Bursa (Llotja) a fost construita in secolul al XV-lea si curand a devenit una dintre cele mai recunoscute si mai importante burse maritime de marfuri din zona Marii Mediteraneene. Este de asemenea un reusit exemplu de cladire gotica, cu turnulete decorative, metereze si creneluri in jurul ferestrelor.
  • Palatul Aludaina. In fata catedralei din Palma se afla Palatul Almudaina (Palau de l'Almudaina), resedinta casei regale din Mallorca in Evul Mediu. Initial a fost o constructie araba iar actualmente a devenit un centru militar.
  • Pentru turistii pasionati de muzee, Palma pune la dispoztie Muzeul Fundatiei Pilar si Joan Miro ce contine opere de arta ale artistului catalan. De asemenea Muzeul Mallorca expune obiecte de arta maura si cateva obiecte din Epoca Bronzului, gasite in timpul sapaturilor arheologice de pe insula.

Ofertele de cazare la hoteluri in Palma de Mallorca

          Statiunile nou aparute in Mallorca si aflate in principal pe coasta sudica au peste 1500 de hoteluri, majoritatea oferind sejururi si pachete turistice complete. Cu toate acestea se pot intalni oferte de cazare in locuri fermecatoare si ieftine de pe coasta nordica si in centrul insulei. Foarte multe dintre hotelurile de pe insula includ adesea in pretul camerei si micul dejun de tip continental sau bufet complet.

Activitati turistice in Palma de Mallorca si pe insula Mallorca.

  • Cele 200 de discoteci si baruri muzicale presarate in tot orasul Palma, si pe restul insulei asigura o viata de noapte destul de agitata in Mallorca.
  • In timpul verii, Orchestra Simfonica a orasului Palma concerteaza de doua ori pe luna la Auditorium, care insa gazduieste si spectacole de balet, opera, si piese de teatru pe tot parcursul anului.
  • Dintre cele mai populare sporturi si activitati in aer liber pentru turistii ce isi petrec vacanta in Mallorca, amintim:
    • Plimbari cu bicicleta
    • Drumetii
    • Golf
    • Tenis
    • Navigatie
    • Scufundari
    • Sporturi nautice
    • Zboruri cu parapanta.

Cumparaturi in Mallorca

          Specialitatile din Mallorca sunt hainele si pantofii din piele, portelanurile, perlele artificiale, suvenirele din lemn de maslin, espadrilele. Palma de Mallorca pune turistilor la dispozitie atat buticuri de lux, magazine de antichitati cat si produse facute de artizani priceputi.

Perlele artificiale de Mallorca

          Perlele artificiale fabricate in Mallorca, Spania sunt o imitatie foarte buna a perlelor naturale. Faimoase in toata lumea, se produc aproximativ 50 de milioane de perle artificiale in fiecare an.
          Daca doriti sa cumparati faimoasele perle ale insulei Mallorca, atunci orasul Manacor, al doilea ca marime pe insula, este locul ideal unde sa veniti. Acest oras industrial se ocupa cu fabricarea perlelor inca din 1890, astfel ca aici veti gasi numeroase magazine unde sunt vandute. Totusi cel mai bun loc pentru a achizitiona perle, poate fi fabrica de la marginea orasului, unde puteti sa si faceti un tur al procesului de manufacturare inainte sa cumparati.Perlele de Mallorca sunt superioare celor naturale deoarece sunt mai putin vulnerabile la deteriorarea cauzata de parfum, machiaj sau transpiratie.
1 Response
  1. mara Says:

    Chiar daca imi place zapada cred ca as alege mai degraba o destinatie exotica. Palma de Mallorca mi se pare o destinatie de vis. Am auzit ca orasul vechi este chiar spectaculos.